Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Χαμένοι και κερδισμένοι της απογραφής…



Ανακατανομές εδρών προβλέπονται στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, λόγω της αλλαγής των πληθυσμιακών δεδομένων, που προκύπτουν από την απογραφή του 2011, καθώς σύμφωνα με το νόμο «Καλλικράτη», η κατανομή των εδρών βασίζεται στον πραγματικό πληθυσμό της τελευταίας απογραφής. Στο Νομό Δωδεκανήσου καταγράφηκε μεγάλη αύξηση του πραγματικού πληθυσμού σε αντίθεση με το Νομό Κυκλάδων, με αποτέλεσμα να χάνονται τρεις έδρες από τις Κυκλάδες και να προστίθενται στα Δωδεκάνησα.

Χάνει έδρα στην Περιφέρεια η Νάξος
Ειδικότερα, από μία έδρα αφαιρείται σε τρεις εκλογικές περιφέρειες των Κυκλάδων, στη Νάξο, την Άνδρο και τη Μήλο. Οι έδρες αυτές μεταφέρονται στη Ρόδο και στην Κω. Έτσι, στις εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειάρχη στο Νότιο Αιγαίο, από την εκλογική περιφέρεια της Νάξου (Νάξος, Μικρές Κυκλάδες και Αμοργός) θα εκλεγούν τρεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αντί τέσσερις που ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές βάσει  απογραφής του 2001.
Αναλυτικά οι έδρες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

Χαμένη και η Δρυμαλία
Δύο λιγότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα εκλεγούν από την ενότητα Δρυμαλίας, στις εκλογές του Μαΐου. Η αλλαγή των πληθυσμιακών δεδομένων και η μείωση του πραγματικού πληθυσμού στην εκλογική ενότητα της Δρυμαλίας έχει ως αποτέλεσμα να εκλεγούν μόλις 7 σύμβουλοι αντί
9 που εξελέγησαν στις εκλογές του 2010. Οι δύο έδρες μεταφέρονται στην Ενότητα Νάξου. Έτσι, 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι θα εκλεγούν από τον πρώην Δήμο Νάξου, 7 από τον πρώην Δήμο Δρυμαλίας και ένας Σύμβουλος από κάθε νησί των Μικρών Κυκλάδων (Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι). Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια και για τους Δήμους αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: