Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Συνέντευξη με τον υποψήφιο Μάριο Ρούσσο

Μάριος Ρούσσος:  «Ο λαός έχει την ωριμότητα να αξιολογήσει. Οι Κυκλαδίτες θα επιλέξουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον»


    Ποιοι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση της υποψηφιότητάς σας και μάλιστα σε μια τόσο δυσμενή συγκυρία;

Αποφάσισα να στρατευτώ σε αυτή την προσπάθεια, και ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη ομολογουμένως συγκυρία για την χώρα,  κατόπιν πολύ ώριμης σκέψης και εσωτερικής αναζήτησης. Η πρόταση που μου έγινε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος με τιμά ιδιαίτερα και είναι για εμένα ένα τεράστιο φορτίο ευθύνης. Ανδρώθηκα πολιτικά μέσα στο ΠΑΣΟΚ με την ηχώ να αντηχεί στα αυτιά «Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε να υπηρετεί το Λαό και την Πατρίδα». Και είναι όντως αυτό το σύνθημα επίκαιρο και στην εποχή μας. Αυτή την δύσκολη στιγμή το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να βγάλει την Πατρίδα από την στενωπό της Χρεωκοπίας, της Οικονομικής Ύφεσης και του Αδιεξόδου. Ανήκω στους «πιστούς της φυλής» και θα αισθανόμουν «πολιτικά ορφανός» εάν δεν συμμετείχα σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

2. Το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει μια νέα εποχή με επικεφαλής τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ποια είναι τα μηνύματα που έχετε λάβει από τους Κυκλαδίτες για το ΠΑΣΟΚ; 
Η ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποτελεί εγγύηση για την χώρα.  Η εμπειρία του, η τόλμη του να αναλάβει την ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργείου Οικονομικών αλλά κι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε με  το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που παρουσίασε στο λαό είναι στοιχεία που πρέπει να συνυπολογίσει ο ψηφοφόρος. Η σοβαρότητα που τον διακρίνει φαίνεται από το γεγονός ότι αντιλαμβάνεται ότι η εθνική προσπάθεια, που έχει ορίζοντα την 3ετία, χρειάζεται ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Γι’ αυτό και θέλει να έχει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Μίας κυβέρνησης που θα κληθεί και η Αριστερά να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής συμμαχίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.
Και αυτό φαίνεται να το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Μιλάω για τον κόσμο κυρίως του ΠΑΣΟΚ που ναι μεν είναι ακόμα θυμωμένος και οργισμένος αλλά από την άλλη αυτές τις ημέρες που ταξίδεψα στις Κυκλάδες και μίλησα με αρκετούς Κυκλαδίτες είδα ότι οι πολίτες επαναπροσεγγίζουν το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα όταν τους εξηγείς ότι μπορεί ορισμένα μέτρα να ήταν κοινωνικά άδικα αλλά από την άλλη ήταν αναγκαστικά επιβεβλημένα. Υπάρχει σχέδιο εξόδου από την ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος γνωρίζει και ότι θέλει να συνδράμει στην Εθνική προσπάθεια απλά αιφνιδιάστηκε από τα μέτρα.

3. Γιατί θα πρέπει ο ψηφοφόρος να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή;
Σύντομα η χώρα θα ανακάμψει. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να μην αφήσουμε την προσπάθεια που έχει γίνει κατά τα 2/3 να πάει χαμένη. Και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει η χώρα να κυβερνηθεί. Η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει την χώρα από κρίση και να κρατήσει την πατρίδα μας όρθια με ασφάλεια σταθερότητα και ευρωπαϊκή προοπτική, χωρίς πισωγυρίσματα και παλινωδίες είναι το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Βενιζέλου.

4. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αρκετά κόμματα εξασφαλίζουν την είσοδό τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Θεωρείτε ότι η πολυφωνία αυτή σε συνδυασμό με τα νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή θα βοηθήσουν και ειδικά σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία;
Είναι μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε μια ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ με ανανέωση προσώπων και νοοτροπίας. Ναι είμαι υπέρ μια πολυφωνικής βουλής αλλά με δυνάμεις που μπορούν να συνεννοηθούν κάτω από ένα προγραμματικό πλαίσιο. Διαφορετικά ο πολυκερματισμός του πολιτικού συστήματος προσθέτει προβλήματα παρά λύνει.
Το ΠΑΣΟΚ κάνει πράξει την ανανέωση αυτή με νέους και άφθαρτους ανθρώπους και με  διάθεση για προσφορά και με τιμά η επιλογή στο πρόσωπου μου για το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων.
Η ανανέωση που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ δεν μόνο είναι στατική. Δηλαδή δεν αφορά μόνο τα νέα πρόσωπα αλλά και την αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης και νοοτροπίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα Κίνημα Ιδεών ένα κόμμα δυναμικό που μετεξελίσσεται και η άμεση αλλαγή στρατηγικής δείχνει τα γρήγορα αντανακλαστικά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: