Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Κωπηλατώντας προς τη Νάξο....

Με τη βοήθεια 2 εθελοντών κωπηλατών ο σύλλογος "Πίστη" ξεκίνησε από τους Οθωνούς με στόχο να φτάσει ως το Καστελλόριζο με καγιάκ και σε κάθε λιμάνι που μεσολαβεί να ενημερώνει τον πληθυσμό για τη Δωρεά Μυελού των Οστών για τα παιδιά με καρκίνο. Στόχος να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους δότες, ώστε να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά με καρκίνο.
Σήμερα 6/06, ο κωπηλάτης Αγγελος Χριστοφίδης έφτασε στη Νάξο, όπου τον υποδέχθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Μανιός και Μανόλης Πολυκρέτης!ΕΛΛΑΔΑ 1000 ΜΙΛΙΑ.  Ένα ταξίδι, το οποίο θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην ναυτική ιστορία με καγιάκ, συγκαταλεγόμενο μεταξύ των πλέον απαιτητικών εγχειρημάτων που θα έχουν επιχειρηθεί ποτέ παγκοσμίως, με τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους. Πρόκειται για μια διάσχιση 1000 ναυτικών μιλίων μόνο με κουπί, από το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, τους Οθωνούς, μέχρι το ανατολικότερο, το ακριτικό Καστελλόριζο, την οποία οι κωπηλάτες της ομάδας στοχεύουν να ολοκληρώσουν σε διάστημα
55 ημερών, κατά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο.
Το εγχείρημα θα αφιερωθεί στο σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «η Πίστη», που επί μία 20ετία στέκεται δίπλα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους, με στόχο τόσο τη διάδοση του έργου του Συλλόγου, όσο και την παρότρυνση να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο, τα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές υπό τη φροντίδα του.


Ο σύλλογος « Η Πίστη»
Η Πίστη είναι σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καρκινοπαθών παιδιών, ο οποίος ιδρύθηκε το 1993 με την υπ’ αριθμόν 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από τους ίδιους τους γονείς που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και θέλησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα και το μέλλον, με πίστη. Ο σύλλογος αγωνίζεται για τη δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν στα καρκινοπαθή παιδιά ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: