Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Προετοιμασίες εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς…



Τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο επίκεντρο το 1ο Γυμνάσιο και 2ο Δημοτικό
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα απομάκρυνσης του αμιάντου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Για το σκοπό αυτό αναμένεται να γίνει αυτοψία στο κτίριο τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα αποξήλωσης των στοιχείων αμιάντου που χρησιμοποιούνται ως μονωτικό υλικό σε τέσσερις αίθουσες και αντικατάστασης της μόνωσης, πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Επίσης, στη διαδικασία της δημοπράτησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι και το έργο της αντικατάστασης της στέγης και των φύλλων αμιάντου από τις αποθήκες του ΚΕΠΠΥΕΛ, δίπλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο. Ήδη εγκρίθηκε και υπεγράφη τελικά η χρηματοδότηση και η διάθεση πίστωσης 115.000€ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο.
Εν τω μεταξύ, την περασμένη Τετάρτη, κλιμάκιο του Δήμου επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο, προκειμένου να γίνει αυτοψία στις δύο κλειστές
αίθουσες του σχολείου και στο διάδρομο που οδηγεί σε αυτές. Αυτό που αποφασίστηκε ήταν η άμεση καθαίρεση όλων των παρεμβάσεων που έγιναν από το 2008 και μετά, προκειμένου ο μελετητής να εντοπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν και να προτείνει λύσεις για την επίλυσή τους. 

Αναλαμβάνουν οι Σχολικές Επιτροπές
Αυξημένες αρμοδιότητες αναλαμβάνουν οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού πλέον αυτές καλούνται να διαχειριστούν τα χρήματα για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δήμο, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Έτσι, τα χρήματα που υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Δήμου για τη συντήρηση των σχολείων θα αποδοθούν στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε αυτές να μεριμνούν για την αξιολόγηση των αναγκών και την άμεση επίλυση των προβλημάτων που εμφανίζονται, με τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, όπου κρίνεται απαραίτητη. Η ενέργεια αυτή κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να προωθούνται και να επιλύονται αμεσότερα τα προβλήματα που εμφανίζονται στις σχολικές υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: