Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Γεύση Νάξου στο Ευρωκοινοβούλιο



Εξήντα Έλληνες σεφ, μεταξύ των οποίων ο Στέλιος Κορρές και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, παρουσίασαν στο Ευρωκοινοβούλιο τη σύγχρονη Ελληνική Γαστρονομία, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.
Η παρουσίαση των τοπικών πιάτων έγινε την περασμένη Τετάρτη, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα Ευρωβουλευτή Γεώργιου Χατζημαρκάκη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην εκδήλωση «Ελληνική Παραδοσιακή Γαστρονομία σε σύγχρονη παρουσίαση στο Ευρωκοινοβούλιο», οι σεφ παρουσίασαν σε πέντε διαφορετικούς θεματικούς μπουφέ τοπικά πιάτα από όλες τις περιοχές της χώρας, παρουσία 150 προσκεκλημένων.
Τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων εκπροσώπησε
ο Στέλιος Κορρές, ο οποίος προσέφερε στους προσκεκλημένους γραβιέρα, κίτρο Νάξου και παραδοσιακά γλυκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: