Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μια Ναξιώτισσα συζητά για το μέλλον της Ευρώπης…


«Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης, πρώτα θα πρέπει να έχουμε διασφαλίσει το δικό μας μέλλον, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν έχει γίνει. Ειδικά στα νησιά, όπως στην Νάξο που μένω εγώ, τα προβλήματα είναι καθημερινά και μόνιμα, όπως: ανεργία, έλλειψη της απαραίτητης νοσηλείας, πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (για να αναφέρω μόνο λίγα). Πώς λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των ανθρώπων που μένουν σε απομονωμένες περιοχές παρέχοντας τους ασφάλεια και σιγουριά, όταν η ίδια η Χώρα τους, τούς ξεχνά;» 
Με αυτήν την ερώτηση η Σοφία Ρώτα κέρδισε μία θέση στην εκδήλωση «Συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης», που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών. Στην προσπάθεια αυτή, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και για τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν το Μάιο του 2014.
Πώς όμως έλαβε μέρος στο διάλογο η Σοφία Ρώτα; Την απάντηση δίνει η 25χρονη δικηγόρος, μιλώντας στη «Ν».
«Ενημερώθηκα αρκετά καθυστερημένα για την εκδήλωση αυτή μέσω του διαδικτύου και της σελίδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όμως αποφάσισα να υποβάλω την ερώτηση, έστω και την τελευταία στιγμή, βασιζόμενη στα προβλήματα που αφορούν στο νησιωτικό χώρο» τονίζει η 25χρονη δικηγόρος, η οποία επιλέχθηκε τελικά και παραβρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.
«Ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορεί να αλλάξει κάτι από μια ερώτηση που τέθηκε και παρουσιάζει κάποια προβλήματα του τόπου μας και από τις γενικόλογες απαντήσεις που δόθηκαν» σχολιάζει η Σοφία Ρώτα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πενήντα ερωτήσεις που επιλέχθηκαν θα απαντηθούν το προσεχές διάστημα μέσω διαδικτύου.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από τα νησιά των Κυκλάδων υπήρχαν μόλις δύο συμμετοχές, της Σοφίας Ρώτα και της Βασιλικής Τέα από τη Σύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: