Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Υγειονομική ασπίδα



στα μέλη της από την ΕΑΣ Νάξου

Στο χορό των διακομιδών μπαίνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου σε συνεργασία με την Interamerican, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα αεροδιακομιδής των μελών της, σε περίπτωση άρνησης του ΕΚΑΒ. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση που θα δίνει τη δυνατότητα στα εγγεγραμμένα μέλη να διακομίζονται σε νοσοκομεία της Αθήνας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Πρόκειται για συνεργασία που αφορά στη διάθεση των υποδομών και υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της ασφαλιστικής εταιρείας προς τα μέλη της Ένωσης, εφόσον το ΕΚΑΒ αδυνατεί να καλύψει ένα έκτακτο περιστατικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις ελικόπτερο της Interamerican θα αναλαμβάνει την αεροδιακομιδή σε Αθηναϊκό Νοσοκομείο, ενώ ταυτόχρονα θα καλύπτεται οικονομικά και η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο έως πέντε ημέρες.
Η συνεργασία των δύο πλευρών, τριετούς διάρκειας, αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του Απριλίου με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το ετήσιο κόστος για την ΕΑΣ Νάξου θα ανέλθει περίπου στις 50.000 €, καλύπτωντας απεριόριστο αριθμό διακομιδών και λειτουργώντας συμπληρωματικά στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.
Το κόστος για τα μέλη της ΕΑΣ Νάξου που θα ωφεληθούν της υγειονομικής αυτής παροχής ανέρχεται σε 15€ ανά άτομο, με δυνατότητα ασφάλισης όλων των μελών της οικογένειας. Μάλιστα, για κάθε 4μελή ή πολύτεκνη οικογένεια το κόστος ασφάλισης για το σύνολο των μελών της θα ανέρχεται στα 50 ευρώ ετησίως.

 Τι δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δημήτρης Καπούνης σχολίασε την πρωτοβουλία της Ένωσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία στο πλαίσιο προγράμματος παροχής υπηρεσιών άμεσης ιατρικής βοήθειας στα μέλη της Ένωσης και στους κατοίκους των πέντε νησιών του Δήμου.
«Καθημερινά βιώνουμε την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί μας με αποκορύφωμα τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Νάξου με αυτό της Σύρου. Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα μέλη της Ένωσης και τους παραγωγούς, παρέχοντας ένα ασφαλέστερο υγειονομικό περιβάλλον που τους εξασφαλίζει την άμεση διακομιδή τους σε αθηναϊκό νοσοκομείο σε περίπτωση ανάγκης, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την Interamerican, η οποία θα αναλάβει την αεροδιακομιδή των μελών μας, εφόσον υπάρξει άρνηση του ΕΚΑΒ να πραγματοποιήσει τη μεταφορά» δήλωσε ο Δημήτρης Καπούνης και κατέληξε λέγοντας ότι «με τον τρόπο αυτό δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί κάθε νησιώτη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων στα πέντε νησιά μας».    

Αρωγός και στο Νοσοκομείο Νάξου
Μετά από αίτημα του Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου, η ΕΑΣ Νάξου συνέβαλε στην κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου σε προσωπικό. Έτσι, από τις αρχές της εβδομάδας ένας οδηγός της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών παρέχει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο, ώστε να καλυφθεί μία βάρδια στο ασθενοφόρο. Ο οδηγός θα εξυπηρετήσει το νοσοκομείο για όσο διάστημα απαιτείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: