Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πλήγμα στη θαλάσσια διακίνηση λαθραίων τσιγάρων με τη συμμετοχή του Λιμεναρχείου Νάξου



Με τη συμμετοχή και της Λιμενικής Αρχής Νάξου, το περασμένο Σάββατο κατελήφθησαν δύο πλοία που μετέφεραν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων με σκοπό την προώθησή τους στην εγχώρια αγορά.
   Για τον εντοπισμό και την ακινητοποίησή τους οργανώθηκε κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες ευρεία επιχείρηση δυνάμεων του Λ.Σ –ΕΛ.ΑΚΤ, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός εναέριων και πλωτών μέσων, καθώς και ειδικών μονάδων του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ που οδήγησε στη σύλληψη δεκατριών (13) αλλοδαπών μελών πληρώματος και στην κατάσχεση των πλοίων, έξι (06) φορτηγών οχημάτων (νταλίκες) και σημαντικές ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.
 Ήδη, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων,  από προσωπικό του Λιμεναρχείου Σύρου, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού και Προϊσταμένου της τελωνειακής Αρχής Σύρου, η οποία ανέρχεται στα 100.500 κουτιά,  διαφόρων επωνυμιών.
Σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Σύρου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών, φόρων και λοιπών τελών κατασχεθέντος φορτίου εις βάρος του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.509.816,61 €.
Επίσης,
ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων,  από προσωπικό του Υπολιμεναρχείου Μήλου, παρουσία του Προϊσταμένου της τελωνειακής Αρχής Μήλου, η οποία ανέρχεται στα  δεκαέξι χιλιάδες τριακόσια ογδόντα κυτία (16.380),  διαφόρων επωνυμιών.
Σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Μήλου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών, φόρων και λοιπών τελών κατασχεθέντος φορτίου εις βάρος του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των πεντακοσίων εξήντα έξι χιλιάδων τετρακοσίων έντεκα ευρώ και εβδομήντα οχτώ λεπτών (566.411,78 €).

Δεν υπάρχουν σχόλια: