Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου



Την άρνηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου στο αίτημα για διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου εισέπραξε η αντιπροσωπεία της Νάξου, που επισκέφθηκε τον Υπουργό Υγείας την περασμένη Τετάρτη. Ο Υπουργός, αν και δεσμεύτηκε για τη στελέχωση του νοσοκομείου με 12 γιατρούς, τάχθηκε κατά της διοικητικής αυτονομίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα άρσης της συγχώνευσης και τονίζοντας ότι όλες οι ενέργειες θα εντάσσονται στο πλαίσιο της συνένωσης του Νοσοκομείου Νάξου με αυτό της Σύρου. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοστεί το αρχικό σχέδιο των συνενώσεων, ακόμα και για τα νοσοκομεία που υπήρξαν δεσμεύσεις ότι δεν θα συνενωθούν, όπως αυτό της Ικαρίας με τη Σάμο.
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της δυνατότητας διακομιδής ασθενών
με το υγειονομικό αεροσκάφος της Πάρου. Ο αρμόδιος Υπουργός τόνισε ότι το ενδεχόμενο αυτό θα εξετασθεί, εντασσόμενο, όμως, στο ΕΚΑΒ και πάντα στο πλαίσιο της συγχώνευσης με το νοσοκομείο της Σύρου.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος πρότεινε να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος τη διοίκηση του νοσοκομείου, με το Υπουργείο να αναλαμβάνει τα λειτουργικά έξοδα και τη μισθοδοσία του προσωπικού, πρόταση που έτυχε αποδοχής, εφόσον υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση και αποδοθούν οι ανάλογοι πόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: