Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

6 + 1 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

            Στις 11, 12 , 13 και 14 Οκτωβρίου 2012 το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012. Παντέχνου Πυρός σέλας- Λαμπερές ιστορίες φωτιάς».

Στην είσοδο του Μουσείου θα διανέμεται δωρεάν ένα έντυπο με «6+1 ιστορίες φωτιάς» σχετικά με την ανακάλυψη της φωτιάς, την χρήση της από τον άνθρωπο, τη σχέση της με την επιστήμη της αρχαιολογίας και πολλά άλλα.

  • Οι προσκεκλημένοι μας, όλων των ηλικιών, καλούνται:
α)         να αναζητήσουν και να εντοπίσουν μέσα στο Μουσείο τα αντικείμενα που              απεικονίζονται στη δεύτερη και την πέμπτη ιστορία του εντύπου, αλλά και                     να ανακαλύψουν τη σχέση των τεχνουργημάτων της μόνιμης έκθεσης του                          Μουσείου με τη φωτιά
β)         να θαυμάσουν, ανάμεσα στις προθήκες με τα εκθέματα, την έκθεση                                   ζωγραφικής των παιδιών του ΚΔΑΠ, με θέμα τη φωτιά.

  • Ειδικά για τους μικρούς φίλους, από δέκα ετών και άνω, στο Μουσείο διοργανώνονται από το ΚΔΑΠ παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες:

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012
11:00: Αφήγηση παραμυθιού με θέμα τη φωτιά.
14:00-16:00: Δημιουργικό εργαστήρι «Τα παιδιά δημιουργούν με πηλό ή   πλαστελίνη αγγεία του Μουσείου Νάξου».

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012
11:00: Θεατρικό «Προμηθέας Δεσμώτης».

Για τη συμμετοχή στις παράλληλες δραστηριότητες είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (κ. Βασιλική Χαμηλοθώρη, τηλ.22850-22725). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: