Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Λουκέτο σε Ειρηνοδικεία:Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το Ειρηνοδικείο Τραγαίας


Σχέδιο «Καλλικράτης» για τα Ειρηνοδικεία της χώρας προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λιγότερα από τα μισά, από τα 301 Ειρηνοδικεία που λειτουργούν σήμερα, αναμένεται να απομείνουν ύστερα από τις συγχωνεύσεις που προβλέπει σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου, το οποίο θα προωθηθεί για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου από τις συγχωνεύσεις αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ σε ετήσια βάση. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, πολλά ειρηνοδικεία είχαν καταστεί ανενεργά, αφού πολλές φορές λειτουργούσαν χωρίς δικαστή ή γραμματέα ή υπολειτουργούσαν εξετάζοντας ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο.
Ανάλογη είναι και η κατάσταση που επικρατεί στο Ειρηνοδικείο της Τραγαίας, καθώς δεν υπάρχει γραμματέας και οι υποθέσεις που εκδικάζονται είναι λιγοστές. Αν και δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας η λίστα με τα υπό κατάργηση Ειρηνοδικεία, είναι πολύ πιθανόν σε αυτά να συμπεριλαμβάνεται και αυτό του Χαλκείου, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί εδώ και καιρό για την συνέχιση της λειτουργίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: