Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Εκπαιδευτικά προγράμματα μελισσοκομίας

Τριάντα κυψέλες από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο παρέλαβαν σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, παρουσία του προέδρου του Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων Ρόδου Κώστα Γιμούκη, στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος εκπαίδευσης νέων μελισσοκόμων σε νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Οι συγκεκριμένες κυψέλες θα μεταφερθούν στο Καστελόριζο, όπου θα δημιουργηθεί από την Περιφέρεια και τον Δήμο Καταφύγιο Ελληνικής Μέλισσας, στο οποίο θα απασχολούνται νέοι του νησιού, που έχουν ήδη εκπαιδευτεί, ικανοποιώντας και τον στόχο για δημιουργία θέσεων εργασίας στις μικρές κοινωνίες της Περιφέρειάς μας.
Ήδη, ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν γίνει, υπό την επίβλεψη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, εκτός από το Καστελόριζο, στη Ρόδο, στην Αμοργό, στην Άνδρο, στην Κύθνο, στη Νάξο, στα Κουφονήσια, στη Τήνο κλπ.

Το συγκεκριμένο ταχύρυθμο πρόγραμμα θα συνεχιστεί, με τους ήδη εκπαιδευμένους νέους των νησιών μας να είναι αυτοί που θα εκπαιδεύσουν και άλλους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μια παραγωγική δραστηριότητα που, όπως τονίστηκε από τους κ. κ. Μαχαιρίδη και Παμπάκα, «μπορεί να αναδείξει και να επιβεβαιώσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: