Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ΟΣΔΕ



Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ανέλαβε και εφέτος την εξυπηρέτηση των αγροτών και την υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης. Οι περίπου 2.500 παραγωγοί της Νάξου καλούνται να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά και να υποβάλουν την αίτηση ΟΣΔΕ μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Για το λόγο αυτό, η ΕΑΣ Νάξου έχει συγκροτήσει «συνεργεία», που επισκέπτονται τα χωριά, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Ήδη, το προσωπικό της Ένωσης επισκέφθηκε το Γλινάδο και τις Τρίποδες, ενώ από αύριο Σάββατο έως και την Τρίτη το συνεργείο θα πάει στο Γαλανάδο και
στο Αγερσανί.
Και εφέτος, οι δικαιούχοι θα κληθούν να καταβάλουν αρκετά χρήματα για την υποβολή των δηλώσεων. Η Γαία Επιχειρείν έχει ήδη συντάξει το σχετικό τιμοκατάλογο, ο οποίος κυμαίνεται από 20 έως 230 ευρώ, ανάλογα με τα δικαιώματα κάθε δικαιούχου. Ωστόσο,  στην τιμή αυτή προστίθεται μία ακόμα επιβάρυνση, που αφορά στην ετήσια τεχνική υποστήριξη που παρέχει η ΕΑΣ Νάξου. Ανάλογα με το ύψος των δικαιωμάτων τους, οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 10-30 ευρώ στην ΕΑΣ Νάξου.
Όσο για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όσοι υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να έχουν ενημερωμένο το μητρώο αιγοπροβάτων και να προσκομίσουν φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού της τράπεζας Πειραιώς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: