Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Υπό κατάργηση η Υπηρεσία ΣΧΟΠ στις Κυκλάδες...


22 μόνιμοι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που ασχολούνται με τα ΣΧΟΠ των νησιών των Κυκλάδων θα τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα.
 Πρόκειται για υπαλλήλους  με  τυπικά προσόντα, (μηχανικοί, αρχιτέκτονες, περιβαλλοντολόγοι) των περιφερειακών τμημάτων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου  και Νησιωτικής Πολιτικής.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του  Τοπικού Παρατήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Δεκαβάλας  σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς "η κατάργηση της  υπηρεσίας  των ΣΧΟΠ θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω την εξυπηρέτηση των νησιωτών μας και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον κρίσιμο τομέα της περιβαλλοντικής  προστασίας των νησιών μας. Παράλληλα θα στερήσει από  τα νησιά και τους φορείς μας ,  πολύτιμο τεχνικό κι επιστημονικό υπαλληλικό  δυναμικό. Πρόκειται  για  εργαζόμενους βαθύτατα καταρτισμένους , με μεταπτυχιακή εκπαίδευση οι περισσότεροι και με τουλάχιστον 10ετή εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος, πολεοδομίας κτλ.



Οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι και θα μπορούσαν , στην απευκταία περίπτωση κατάργησης των ΣΧΟΠ , να μεταταχθούν στους  μεγάλους Δήμους των νησιών μας έτσι ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν ,τις πολύτιμες υπηρεσίες τους,  στην προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος των νησιών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: