Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας στη Νάξο…



Δύο θεατρικές παραστάσεις θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μικρών θεατρόφιλων, στο Φιλώτι και στη Χώρα. «Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Ντίνας Σταματοπούλου περιοδεύει στη Νάξο και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου στο Φιλώτι (χώρος εκδηλώσεων ΕΠΑΛ) και τη Δευτέρα 8/07 στο Δημοτικό Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλης, στη Χώρα, στις 21:00.  Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Ρωμανός Καλοκύρης, Ιωάννα Μάντζαρη, Προμηθέας Νεραττίνι – Δοκιμάκης και Ουρανία Φουρλάνου.
 Η υπόθεση:
Μια μικρή ντεντέκτιβ, η μικρούλα Ευγενία, που μισούσε τα βιβλία, αποκοιμιέται προσπαθώντας να διαβάσει. Όμως, βλέπει στον ύπνο της τον χειρότερό της εφιάλτη! Βρίσκεται κλειδωμένη στην Παλιά Βιβλιοθήκη και ο μόνος τρόπος για να βγει είναι να βρει το μαγικό Βιβλίο της Σοφίας! Τι γίνεται όταν ξάφνου ζωντανεύουν μέσα από τα βιβλία ο Παράφρων Παράφωνος Ιππότης Δον Κιχώτης, ο Ηρακλής και ο Άτλας, η Νυσταγμένη Ωραία Κοιμωμένη,
ο Μπετόβεν και άλλοι ήρωες; Τι θα συμβεί όταν κάποιες περίεργες συναντήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την αποστολή της;
Η μικρούλα Ευγενία παίζοντας με σκιές και ήχους και έχοντας στο πλευρό της τους τρεις Βιβλιοφάγους, τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Βιβλιοθήκης, περιπλανιέται στον χώρο και στον χρόνο. Θα συναντήσει τους χαρακτήρες – ήρωες της, που με τα καμώματά τους τη βάζουν σε περιπέτειες αλλά και με τα μυστικά τους θα την βοηθήσουν να πλησιάσει το Μαγικό Δέντρο της Γνώσεως και να γευτεί τους απαράμιλλους καρπούς του!
Μια κωμική αναζήτηση αυτογνωσίας γεμάτη τραγούδια και ζωντανή μουσική, όπου παρελαύνουν χαρακτήρες διαχρονικοί, που παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στην ιστορία και ζωντανεύουν στην παιδική ψυχή τη μαγεία των βιβλίων. Μια φαντασμαγορική γιορτή που γνωρίζει στους μικρούς φίλους την αξία της γνώσης και της περιέργειας.

Τη θεατρική παράσταση διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο για πολιτιστικά θέματα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: