Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Έκλεψαν την παράσταση στο θέατρο «Δόρα Στράτου»


Η χορευτική ομάδα Κορωνοχωρίου έκλεψε για μια ακόμα φορά την παράσταση και εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους, αυτή τα φορά στο ιστορικό χοροθέατρο «Δόρα Στράτου», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται για τον εορτασμό των 60 χρόνων του. Πιστοί πάντα στην παράδοση και τα έθιμα, παρουσίασε μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό το έθιμο των κορδελάτων, ακριβώς όπως γίνεται στα χωριά της Νάξου.                
Μεταφέροντας το κέφι και την ζωντάνια της τυρινής εβδομάδας, έδειξαν ότι η Νάξος  εκτός από την φυσική ομορφιά της είναι ένα νησί με  μεγάλη παράδοση στην μουσική, στον χορό και τη φιλοξενία. Σε όλη την διάρκεια της παρουσίασης του εθίμου, το κοινό  έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό με αποκορύφωμα την συμμετοχή του  στο χορό και στο κέρασμα από τοπικά εδέσματα. 

Η χορευτική ομάδα Κορωνοχωρίου-Μύλων «Παναγία Φλεριότισα» πλαισιώθηκε από 23 χορευτές, οι οποίοι χόρεψαν  παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς όπως Τυρινή Δευτέρα, συρτό, μπάλο, ντιρλα και καλαματιανό, τον μπαϊρακτάρη και τον ληστή-τσάτσο, με τη συνοδεία του Γιώργου Βασιλάκη στο βιολί και του Γιάννη Ανδρή στο λαούτο, ενώ   τραγούδησαν για το χορευτικό,  τα μέλη του,  Νεκταρία Γ. Βασιλάκη και Η Νεκταρία Κ. Βασιλάκη, καθώς και η Μαρίνα Βασιλάκη.
  Την παράσταση κάλυψε  τηλεοπτικό κανάλι  από την Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: