Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Στην τελική ευθεία η ανέγερση του νηπιαγωγείο Χαλκείου


Θέμα χρόνου είναι πια η ολοκλήρωση του νέου Νηπιαγωγείου της Τραγαίας. Το έργο, το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, ξεπέρασε τα εμπόδια που είχαν παρουσιαστεί και πλέον βρίσκεται στην τελική φάση για την ολοκλήρωσή του. Ήδη, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας τοποθετήθηκαν οι προκατασκευασμένες αίθουσες, βαρέως τύπου, στο χώρο πίσω από το Δημοτικό Σχολείο Χαλκείου και εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να παραδοθούν προς χρήση.
Το έργο «Προσθήκη Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο Χαλκείου Νάξου» αφορά στην κατασκευή ενός μονοθέσιου Νηπιαγωγείου με τη μέθοδο της προκατασκευής και περιλαμβάνει χώρο εισόδου, μία αίθουσα διδασκαλίας, γραφείο Νηπιαγωγού, κουζίνα, χώρους υγιεινής και χώρο για το λεβητοστάσιο.
Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 27/11/2012 και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσής του είναι 160 ημέρες.  Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 563.000 ευρώ, ενώ το ποσό σύμβασης με την εταιρία «Εξάεδρο ΑΕ», η οποία έχει αναλάβει το έργο, ανέρχεται στο ποσό των 527.104€.

Το νηπιαγωγείο της Τραγαίας υλοποιήθηκε μετά από αίτημα που είχε υποβληθεί από τον πρώην Δήμο Δρυμαλίας. Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων του ΟΣΚ, Ηρακλής Ζώταλης, «το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρηθεί στασιμότητα στο έργο, με κίνδυνο να μην υλοποιηθεί. Όμως, μετά από παρεμβάσεις του Δήμου Νάξου και του Δημάρχου, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα υλοποίησής του κι έτσι ολοκληρώνονται πλέον οι διαδικασίες για την προσθήκη των αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο, οι οποίες θα στεγάσουν το Νηπιαγωγείο». Παράλληλα, ο κ. Ζώταλης, σχολιάζοντας την επιλογή των προκατασκευασμένων αιθουσών, τόνισε ότι «ο Οργανισμός επέλεξε τη μέθοδο της προκατασκευής προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος και να επισπευτούν οι διαδικασίες ανέγερσης του νηπιαγωγείου, κάνοντας ευκολότερη και την επίβλεψη από πλευράς Ο.Σ.Κ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: