Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Με ραντεβού ο μαστογραφικός έλεγχος, της Αντικαρκινικής ΕταιρείαςΓια να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με  σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της Δ/νσης Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και σε συνεργασία με τον Απεραθίτικο Πολιτιστικό Σύλλογο «Τα φανάρια», και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δ. Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται: στην Απείρανθο (Παναγία Απεραθίτισσα) από 17 - 18 Μαΐου  2013. Τηλέφωνο για ραντεβού: 6974438448 (6:00-8:00 μ.μ)
Και στο Δημαρχείο Νάξου (Χώρα) από19-21 Μαΐου. Τηλέφωνο για ραντεβού: 6977387578 (10:00-2:00 μ.μ)
                                
                                               Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

·      Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
·      Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
·      Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
·      Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη
για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: