Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Στολίδι οι παιδικές χαρές



Χώροι ασφαλείς και ελκυστικοί για τα παιδιά είναι πλέον οι τρεις παιδικές χαρές που αποκαταστάθηκαν από το Δήμο, στο Άλσος της Έλλης, στον Άγιο Μηνά και στο 2ο Δημοτικό. Περιφραγμένοι χώροι, νέα όργανα, ειδικοί τάπητες, κατάλληλος φωτισμός, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, παγκάκια και βρύσες πόσιμου νερού αντικατέστησαν τις εικόνες των παραμελημένων χώρων που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλείας και παρουσίαζαν βασικές ελλείψεις . Εικόνες που αποτελούν πλέον παρελθόν για τις τρεις παιδικές χαρές της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο φορέας πιστοποίησης να ελέγξει τις νέες εγκαταστάσεις και να χορηγήσει στο δήμο το πιστοποιητικό καταλληλότητας που προβλέπεται από τη νομοθεσία, προκειμένου οι χώροι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι κλειστοί, να δοθούν στη διάθεση των παιδιών.  Ο φορέας αναμένεται να ελέγξει άλλες τρεις παιδικές χαρές που είναι ήδη σε λειτουργία, στο Κουφονήσι, στις Μέλανες και τον Άγιο Θαλλέλαιο. 
Τη φύλαξη των χώρων θα αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα υπάρχει ωράριο λειτουργίας, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Ο προϋπολογισμός κατασκευής των τριών παιδικών χαρών ανήλθε στο ποσό των 235.000€, εκ των οποίων τα 67.000€ χρηματοδοτήθηκαν από το Πράσινο Ταμείο.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του έργου των παιδικών χαρών: «Xαίρομαι ιδιαίτερα που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ήταν μια προσπάθεια αρκετά
δύσκολη, που απαιτούσε πολύ χρόνο. Μετά από την ολοκλήρωση των παιδικών χαρών της Χώρας ανοίγει πια ο δρόμος για νέες παιδικές χαρές στα χωριά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Καίτη Φραγκίσκου, η οποία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου» τονίζει μεταξύ άλλων ο Τοτόμης Πρωτονοτάριος.
 
Οι παιδικές χαρές στα χωριά
Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η αποξήλωση των παιδικών χαρών στα χωριά της Νάξου. Κατόπιν αιτήματος των τοπικών συμβουλίων θα παραμείνουν και θα ανακατασκευαστούν οι παιδικές χαρές μόνο στο Φιλώτι, στο Δαμαριώνα, την Απείρανθο, την Κόρωνο και στις Τρίποδες. Και αυτές τις παιδικές χαρές θα επισκεφθούν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης. Τα τοπικά Συμβούλια έχουν προβλέψει στο Τεχνικό τους πρόγραμμα ποσά για τη διαμόρφωση των χώρων, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει την προμήθεια οργάνων και την τοποθέτησή τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: