Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Επιστρέφουν στα θρανία



Μετά από τρεις εβδομάδες κατάληψης του Λυκείου Νάξου


Μετά τους μαθητές των Λυκείων Τραγαίας και Φιλωτίου, και οι μαθητές του Λυκείου Χώρας επιστρέφουν στα θρανία τους, μετά από τρεις εβδομάδες κατάληψης του κτιρίου. Τα παιδιά έμειναν απόλυτα ικανοποιημένα από τις δεσμεύσεις του Δημάρχου, κατά την επίσκεψή του στο σχολείο, την περασμένη Τετάρτη. Ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Κοντόπουλο, επισκέφθηκαν το Λύκειο, προκειμένου να συνομιλήσουν με τους μαθητές και να διαπιστώσουν τις φθορές που έχει υποστεί το κτίριο και τις υπόλοιπες ανάγκες της μαθητικής κοινότητας. Όπως προέκυψε, τεχνικά προβλήματα, κυρίως στα ξύλινα παράθυρα του κτιρίου, μπορούν να επιδιορθωθούν βραχυπρόθεσμα, ενώ θέματα που άπτονται της υλικοτεχνικής υποδομής θα ικανοποιηθούν μέσα από τις αρμόζουσες διαδικασίες. Στο αίτημα των μαθητών να ισχύει το σχολικό δελτίο επιβίβασης στα λεωφορεία καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και όχι μόνο κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να έρθει σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ Νάξου, με το οποίο ο Δήμος έχει συνάψει τη σύμβαση της μεταφοράς των μαθητών. Ανακοίνωσε στους μαθητές την πρόθεση αγοράς και διάθεσης από το Δήμο στα σχολεία διαδραστικών εκπαιδευτικών πινάκων, καθώς και το σχεδιασμό αγοράς οικοπέδου, με την προοπτική ανέγερσης νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας.
     Μάλιστα, αναφερόμενος στο πρόσφατο φαινόμενο υποσιτισμού μαθητών, δήλωσε την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων οργάνων του Δήμου, προκειμένου να παρασχεθούν κουπόνια δωρεάν σχολικής σίτισης στους μαθητές που χρήζουν βοηθείας.

     «Το θέμα αυτό, καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να προσεγγίζει ευαίσθητους εφηβικούς χαρακτήρες, έχουμε χρέος να επιλυθεί με κάθε προσοχή και σεβασμό προς την αξιοπρέπεια των μαθητών, με τη συνεργασία των καθηγητών του σχολείου. Η παροχή κουπονιών δωρεάν σχολικής σίτισης αποτελεί μια νέα και πρωτοπόρο κοινωνική παροχή από το Δήμο μας, που αποσκοπεί τόσο στην αρωγή των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, όσο και στην ψυχολογική ενδυνάμωση των ωφελουμένων», τόνισε ο Δήμαρχος κατά τη συζήτηση με τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: