Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

«Ξηλώνονται» οι παράνομες πινακίδες



Στην καταγραφή και καθαίρεση δεκάδων παράνομων διαφημιστικών επιγραφών και πινακίδων έχει προβεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με σκοπό την οδική ασφάλεια και τη βελτίωση της αισθητικής των προσόψεων των κτιρίων και των κοινόχρηστων χώρων. Η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποιεί αυτοψίες, έχοντας ήδη καταγράψει και φωτογραφίσει περισσότερες από 500 παράνομες πινακίδες στην περιοχή της Χώρας. Συνεργεία του Δήμου έχουν αποξηλώσει ήδη 160 μικρές πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους, κατά μήκος του οδικού δικτύου, σε πλέγματα κ.α. Ταυτόχρονα, περισσότερες από 70 επιχειρήσεις έχουν κληθεί μέχρι τώρα να απομακρύνουν τις επιγραφές των καταστημάτων τους, οι οποίες δεν έχουν τη σχετική αδειοδότηση και δεν πληρούν τις προδιαγραφές, σύμφωνα
με τις κανονιστικές πράξεις και διατάξεις. Οι ενέργειες αυτές αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε όλη τη Νάξο και κατά μήκος του οδικού δικτύου.
Αν και οι επιχειρηματίες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την αφαίρεση των πινακίδων, καθώς έχουν επωμιστεί το υψηλό κόστος για την προμήθεια και εγκατάστασή τους, οι περισσότεροι συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Στις περιπτώσεις που οι επιχειρηματίες δεν απομακρύνουν τις παράνομες πινακίδες εντός του χρονικού περιθωρίου των 15 ημερών, ο Δήμος θα κληθεί να τις καθαιρέσει ή να επιβάλει χρηματικά πρόστιμα που ξεκινούν από 1.500 ευρώ.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου προς το Δήμο, η διαδικασία της αυτοψίας και καταγραφής των αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Μαρτίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η άρνηση ή η αμέλεια αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα και μάλιστα επισύρει ποινικές ευθύνες σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: