Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν μετακίνηση προς το νέο Κοιμητήριο




Μία νέα δημοτική λεωφορειακή γραμμή θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Χώρας που θέλουν να μεταβούν στο νέο Κοιμητήριο, στο δρόμο των Εγγαρών. Με αφετηρία τα Αγγίδια, μικρό λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα εκτελεί δωρεάν για τους επιβάτες ένα δρομολόγιο ημερησίως, προς το νεκροταφείο, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και όσους θέλουν να μετακινηθούν μέσα στην πόλη.
Τη χειμερινή περίοδο, το λεωφορείο θα ξεκινάει καθημερινά στις 9:30 το πρωί, εκτός Τρίτης και Πέμπτης από τα Αγγίδια και θα αναχωρεί από το νεκροταφείο στις 11:00. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη τα δρομολόγια θα είναι απογευματινά (15:00 η αναχώρηση και 17:00 η επιστροφή).
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Αγγίδια, στάση Βαλληνδρά, Άλσος Έλλης, Σινεμά, Πλατεία Πρωτοδικείου, Παντάνασσα, Λιμάνι, Μητρόπολη, Εργατικές κατοικίες, ΔEH, Νεκροταφείο.
Τα δρομολόγια, τα οποία θα ξεκινήσουν μόλις υπογραφεί η σχετική σύμβαση του Δήμου με το ΚΤΕΛ, θα εκτελεστούν σε πιλοτική βάση και θα διαμορφωθούν βάσει των αναγκών και των απαιτήσεων του επιβατικού κοινού, ενώ προβλέπονται έκτακτα δρομολόγια κατά τη διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας και μετά το πέρας των εξόδιων ακολουθιών.
Το κόστος για την εφαρμογή του νέου δρομολογίου ανέρχεται στις 20.000€, ποσό που θα αποδώσει ο Δήμος στο ΚΤΕΛ, προκειμένου η υπηρεσία να είναι δωρεάν για τους επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: