Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση για το Σμυριδικό



Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας είχαν την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, η Επιτροπή Αγώνα για το Σμυριδικό με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση.
     Η Επιτροπή, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Μανόλη Μαργαρίτη, τον Βουλευτή Επικρατείας, κ. Μανόλη Γλέζο, τους Βουλευτές Κυκλάδων, κκ. Παναγιώτη Ρήγα και Νίκο Συρμαλένιο, τους προέδρους των έξι σμυριδοχωριών και τους προέδρους των Σωματείων Σμυριδορυκτών, έθεσε τα αιτήματα των σμυριδεργατών υπ’ όψη του Υπουργού, εστιάζοντας στο ότι τα ορυχεία της σμύριδας παραμένουν κλειστά.
     Ο κ. Βρούτσης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, ανακοίνωσε ότι τα ορυχεία σμύριδας θα λειτουργήσουν άμεσα, από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου. Επίσης, οι κκ. Γιάννης Βρούτσης και Παναγιώτης Ρήγας δεσμεύτηκαν ότι θα προσπαθήσουν να συμπεριλάβουν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό για να αυξηθεί η ποσότητα της εξορισσόμενης σμύριδας.
Ο Υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ότι το Ειδικό Εποχιακό Βοήθημα, που καταβάλλεται στους σμυριδεργάτες από τον Ο.Α.Ε.Δ., θα συνεχίσει να δίδεται, αν και μειωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: