Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 25οι Αιγαιοπελαγίτικοι στη Νάξο

Τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες ανοιχτού στίβου θα φιλοξενήσει η Νάξος για δεύτερη φορά στην ιστορία του αθλητικού θεσμού. Είκοσι χρόνια από τότε, υποδέχεται και πάλι τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στο ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Μυτιλήνη, η οποία φιλοξένησε πέρυσι τη διοργάνωση.
Με αφορμή τη διεξαγωγή τους, την περασμένη Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία της διοργάνωσης των αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάξου, στις 6 και 7 Οκτωβρίου.
     Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού,  Μανώλης Πολυκρέτης, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Αγώνων ΣΕΓΑΣ, Θεόδωρος Βόσσος, ο Προϊστάμενος διεύθυνσης Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ηρακλής Κουντουρέλλης, ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, Μάρκος Καλούδης, ο Τεχνικός Σύμβουλος Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, Δημήτρης Τσαρτάλης, η υπεύθυνη οικονομικής διαχείρισης των αγώνων, Μαρία Μαθιουλάκη, ο Πρόεδρος του «Ναξιακού» Γ.Σ., Μανώλης Σαντοριναίος και το μέλος του Παναξιακού Α.Ο., Στάθης Τσακωνιάτης. Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν όλα τα οργανωτικά και οικονομικά θέματα, που αφορούν στη διοργάνωση των αγώνων και στη φιλοξενία των αθλητών.
Οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες έγιναν για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1927 στη Μυτιλήνη, με τη συμμετοχή αθλητών από τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο και τη Λέσβο. Οι αγώνες αναβίωσαν το 1986 με τη συμμετοχή 230 αθλητών από έντεκα νησιά, μεταξύ των οποίων και αθλητές από τη Νάξο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: