Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πανελλήνια διάκριση για τους λιλιπούτειους δημοσιογράφους του Γλινάδου

 Το πρώτο βραβείο για το ρεπορτάζ με τίτλο «Στο Λιοτρίβι» απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου στον 19ο διαγωνισμό μαθητικών εφημερίδων, που διοργάνωσε η εφημερίδα «Τα Νέα». Οι μαθητές του διθέσιου σχολείου παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής λαδιού στο παραδοσιακό λιοτρίβι του Δαμαλά, έβγαλαν φωτογραφίες, ζωγράφισαν, συζήτησαν και κατέγραψαν την εμπειρία τους, με πλούσιο φωτορεπορτάζ, αναλυτικές λεζάντες και χιούμορ. Το τελικό αποτέλεσμα που δημοσιεύθηκε στο σχολικό περιοδικό «Αμπελαιώνας…» έκλεψε την παράσταση και χάρισε τη διάκριση στο σχολείο του Γλινάδου, ανάμεσα στα 196 Δημοτικά Σχολεία απ’ όλη τη χώρα, που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό των «Νέων». 
Η έκδοση του περιοδικού «Αμπελαιώνες» αποτελεί ομαδική εργασία με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου, υπό τις οδηγίες της δασκάλας Ειρήνης Μαγκανάρη και της Βιργινίας Κουτίνα, η οποία και παραβρέθηκε στην εκδήλωση απονομής των βραβείων, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Βιβλία που θα εμπλουτίσουν τη σχολική βιβλιοθήκη ήταν το έπαθλο για τους  λιλιπούτειους δημοσιογράφους του Γλινάδου, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού!
Σχολιάζοντας την επιτυχία αυτή και με αφορμή το ζήτημα των συγχωνεύσεων που κυριάρχησε πριν μερικούς μήνες, οι δασκάλες του σχολείου τονίζουν ότι «η διάκριση αυτή είναι μια απόδειξη ότι τα μικρά σχολεία δεν είναι ταυτόσημα των κακών σχολείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: