Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Όχι» σε επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις από την ΟΣΕΓΟ για τους υπαλλήλους των Ενώσεων

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στις συνεταιριστικές οργανώσεις καταγγέλλοντας παράλληλα ορισμένες Ενώσεις «για πιέσεις στα όρια του νόμου και της ηθικής» προκειμένου να υπογραφούν ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Σε σύσκεψη της ΟΣΕΓΟ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου με τη συμμετοχή 350 μελών από 30 σωματεία αποφασίστηκε να δρομολογηθούν κυλιόμενες 48ωρες απεργίες ενώ η Ομοσπονδία απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους να μην υπογράφουν τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις που προωθεί η ΠΑΣΕΓΕΣ. «Αντιστεκόμαστε στις πιέσεις των Διοικήσεων, για την όποια υπογραφή άλλης σύμβασης έξω από την Κλαδική μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΟΣΕΓΟ.

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι «είναι απόλυτη ανάγκη, όλοι οι εργαζόμενοι στις ενώσεις να μείνουν ενωμένοι και να συνειδητοποιήσουν ότι η υποχώρηση και η υπογραφή επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων, θα αποτελέσει την τύμβο μέσα στην οποία θα θαφτούν τα όνειρα και οι ζωές τους».
Yπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω εξελίξεις έρχονται μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης. Ναυάγιο για το οποίο οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν την αποκλειστική ευθύνη στην ΠΑΣΕΓΕΣ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΣΕΓΟ έχει ως εξής:
«Πληροφορηθήκαμε, από τηλεφωνικές επικοινωνίες, ότι ήδη κάποιες ενώσεις, έχουν αρχίσει να πιέζουν με διάφορους τρόπους, που κινούνται στα όρια της ηθικής και του νόμου, τους εργαζομένους για τη σύναψη επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων. Επιβεβαιώνεται περίτρανα έτσι η δημοσίως διατυπωθείσα πεποίθηση της ΟΣΕΓΟ ότι η κεκαλυμμένη πρόθεση και βαθύτερη στόχευση της στάσης της ΠΑΣΕΓΕΣ στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη κλαδικής σύμβασης, ήταν η κατάργηση της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων.
Ο μόνος δρόμος είναι να μείνουμε όλοι ενωμένοι και να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση που δεχόμαστε αυτή τη στιγμή ως εργαζόμενοι, με γνώμονα και οδηγό την απαράβατη αρχή «Η ισχύς εν τη ενώσει».
Η ΟΣΕΓΟ, όπως πάντα έτσι και σήμερα, θα σταθεί λόγω και έργω δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος που αντιμετωπίζει πρόβλημα, αρκεί να μείνουμε ενωμένοι και κανείς να μην υπογράψει τις ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις που θα οδηγήσουν στον αφανισμό την τάξη των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: