Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Στο πλευρό των εργαζομενων της Ένωσης το ΠΑΜΕ Νάξου

Στο πλευρό των εργαζομένων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών τάσσεται το ΠΑΜΕ Νάξου, με αφορμή τις συμβάσεις εργασίας, οι οποίες έχουν τεθεί σε διαπραγμάτευση. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
Καταγγέλλουμε την τακτική της  διοίκηση και του ΔΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου οι οποίοι αποφάσισαν σαν αδίστακτοι επιχειρηματίες - εφαρμόζοντας τη γενικότερη πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους εντελώς απροστάτευτους στα «νύχια» της εργοδοσίας, με τις ευλογίες της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ -να προχωρήσουν στην υπογραφή με τους εργαζόμενους ατομικών συμβάσεων εργασίας με βασικό μισθό 580€
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΑΣ Νάξου:
·        Να μην υποκύψουν σε κανέναν εκβιασμό
·        Να μη δεχτούν καμία μείωση στους μισθούς τους, καμία μεταβολή στις εργασιακές του σχέσεις.
·        ΚΑΝΕΝΑΣ να μην υπογράψει ατομική σύμβαση
·        Όλοι μαζί σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στις υπόλοιπες Συνεταιριστικές Οργανώσεις να διεκδικήσουν την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης εργασίας.
Να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εργαζομένων στον κλάδο τροφίμων και ποτών οι οποίοι μετά από σκληρούς αγώνες κατάφεραν να υπογράψουν κλαδική ΣΣΕ χωρίς καμία μείωση μισθών ή άλλες παραχωρήσεις.
Οι απεργοί χαλυβουργοί δείχνουν τον δρόμο. 202 μέρες απεργούν ενάντια στις 119 απολύσεις συναδέλφων τους, την εκ περιτροπής εργασία και τις μειώσεις των αποδοχών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: