Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τι αποφάσισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη σμύριδα Νάξου!

Κατά 1.250 τόνους αύξησε την ποσότητα Ναξίας Σμύριδας που θα παραλάβει το Ελληνικό Δημόσιο για το 2012. Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Περιβάλλοντος ήταν αποτέλεσμα της συζήτησης που προηγήθηκε στο Υπουργείο στα τέλη Μαρτίου, μεταξύ του υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη με τον Παναγιώτη Ρήγα, το Μανόλη Μαργαρίτη και εκπροσώπους του σωματείου Σμυριδεργατών. 
Η αρχική απόφαση του Υπουργείου προέβλεπε την παραλαβή
3.000 τόνων σμύριδας, γεγονός που δυσχεραίνει την ασφαλιστική κάλυψη των σμυριδεργατών. Στη συνάντηση όμως αυτή, συζητήθηκαν προτάσεις προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα σμύριδας, που θα παραλάβει το Ελληνικό Δημόσιο και ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα και θα απαντήσει άμεσα στο αίτημα της ναξιακής αντιπροσωπείας. Έτσι, με νεότερη απόφαση εγκρίνεται η παραλαβή 4.250 τόνων σμύριδας Α΄ ποιότητας. Ειδικότερα, 2.900 τόνοι θα προέρχονται από την περιοχή της Κορώνου και 1.350 από την Απείρανθο. Για την μεταφορά και αγορά της σμύριδας το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα διαθέσει 285.000 ευρώ.
Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, παρόλο που αυξήθηκε η ποσότητα κατά 1.250 τόνους, είναι αρκετά μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θυμίζουμε, πέρυσι το Υπουργείο ενέκρινε την παραλαβή 6.000 τόνων. Και όλα αυτά, τη στιγμή που συνεχίζεται η πώληση σμύριδας στην εταιρεία ΕΛΜΙΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: