Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Χρηματοδοτικά προγράμματα αλιείας

Δράσεις όπως η βελτίωση της ασφάλειας επί του σκάφους, των συνθηκών εργασίας της ενεργειακής αποδοτικότητας του σκάφους  και της ποιότητας των προϊόντων μπορούν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αλιεία.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας,
               Το Υπουργείο  Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας εξέδωσε πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Αλιείας 2007    2013   του  ΄Αξονα  Προτεραιότητας  1- Μέτρα για την προσαρμογή του Αλιευτικού Στόλου – Μέτρο 1.3 : «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων». Δεκτές γίνονται οι αιτήσεις  που αφορούν την επανεκδήλωση  ενδιαφέροντος   από  ενδιαφερόμενους  που  είχαν υποβάλει αιτήσεις από 1-1-2007  μέχρι  31-12-2009 στη Δ/νση Θαλάσσιας Αλιείας  του Υπ. Α. Α.Τ , στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2000- 2006  και δεν εντάχθηκαν  λόγω έλλειψης πιστώσεων. Οι αιτήσεις  επανεκδήλωσης   ενδιαφέροντος  πρέπει να υποβληθούν μέχρι και 30-6-2012  προκειμένου  να διαβιβαστούν στην Ειδική  Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π . ΑΛΙΕΙΑΣ.
Επίσης, μπορούν να κατατεθούν νέες αιτήσεις από 1-7-2012 έως και  30-9-2012, για τις δράσεις βελτίωση της ασφάλειας επί του σκάφους, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, βελτίωση της υγιεινής των προϊόντων, βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και της επιλεκτικότητας, αντικατάσταση κινητήρα((α)ίδιας ή μικρότερης ισχύος για σκάφη παράκτιας αλιείας μικρής κλίμακας ολικού μήκους κάτω των 12 μέτρων-όχι με συρόμενα εργαλεία (β)μικρότερης ισχύος από την αρχική τουλάχιστον κατά 20 % για τα υπόλοιπα σκάφη ολικού μήκους το πολύ μέχρι 24 μέτρα), αντικατάσταση αλιευτικών εργαλείων και άλλες επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών.

Ελάχιστες προϋποθέσεις για την υποβολή των αιτήσεων:
-δικαιούχοι: Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματικά την αλιεία επί ενεργού αλιευτικού σκάφους
-επενδύσεις με προϋπολογισμό τουλάχιστον 3.000 ευρώ(εκτός της δράσης 8 που δεν προβλέπεται ελάχιστος προϋπολογισμός).
-ποσοστό Ιδιωτικής συμμετοχής(ιδία κεφάλαια) τουλάχιστον 5%.
-ηλικία σκάφους τουλάχιστον 5 έτη.
-δεν επιτρέπεται αλλαγή της κύριας χωρητικότητας του σκάφους σε GT που οδηγεί σε αύξηση της αλιευτικής ικανότητας.
         Για οποιαδήποτε  επιπλέον πληροφορία ή για την αποστολή του ΦΕΚ δημοσίευσης της πρόσκλησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθύνονται   στο Τμήμα Αλιείας  της  Δ/νσης  Αγροτικής  Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων της  Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, (ΣΥΡΟΣ) στα τηλέφωνα 22810-98829,98830,98838 & 98836 και e-mail: daokkta@1730.syzefxis.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: