Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

«Τίτλοι τέλους» για το ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη

   Με 32 ψήφους υπέρ και 4 κατά, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αποφάσισε την πώληση του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη. Ήδη υπεγράφη προσύμφωνο με την Ολλανδική Κατασκευαστική εταιρεία έναντι 2,7εκ. ευρώ. Το ποσό θα καταβληθεί μετρητοίς στην Ένωση, όταν υπογραφεί το συμβόλαιο και εφόσον εξασφαλισθούν οι προεγκρίσεις που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Σε περίπτωση που ναυαγήσει η συμφωνία με υπαιτιότητα ενός εκ των δύο συμβαλλόμενων, η ποινική ρήτρα έχει καθοριστεί στις 500.000 ευρώ.
   Η Ολλανδική Εταιρεία, η οποία ήταν η μόνη που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου, σκοπεύει να οικοδομήσει 840 τ.μ. για την ίδρυση εμπορικού καταστήματος.
   Η Διοίκηση της Ένωσης ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από την εκποίηση του ακινήτου θα δοθούν για την απόσβεση του κεφαλαίου δανεισμού και παράλληλα δεσμεύτηκε να αποδοθεί στους παραγωγούς, μέσω της αύξησης της τιμής του γάλακτος, το όφελος που θα προκύψει από τη μείωση των τόκων.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκποίησης του ακινήτου, καθώς οι Τράπεζες ασκούν έντονες πιέσεις να καταβληθεί μέρος από τα δάνεια που έχει συνάψει η Ένωση, τόσο με τη Marfin όσο και με την Αγροτική Τράπεζα και ανέρχονται συνολικά στα 6.7 εκ. ευρώ.
   Ο Αντιπρόσωπος της ΕΑΣ Γιάννης Μαράκης έθεσε θέμα νομιμότητας της εκποίησης, καθώς ο νέος νόμος που έχει ψηφισθεί για τη μετατροπή των Ενώσεων, απαγορεύει κάθε εκποίηση ακίνητης περιουσίας μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετατροπής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: