Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αρχισαν τα συσσίτια και στη Νάξο

   Άποροι και ανήμποροι πολίτες της Νάξου θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν συσσίτια από τη Μητρόπολη Παροναξίας. Ήδη, οι ιερείς της Μητρόπολης επικοινωνούν με ανθρώπους, ώστε να ενημερωθούν οι άποροι που χρήζουν βοήθειας.  Η παράθεση του γεύματος θα γίνεται καθημερινά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο της Παλιάς Αγοράς στη Χώρα. Το συσσίτιο θα δίδεται στους άπορους σε πακέτα μιας χρήσης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να μεταφέρουν φαγητό στους ανήμπορους, κυρίως στα χωριά της ορεινής Νάξου.
   Η παρασκευή του φαγητού αρχικά θα γίνεται σε εθελοντική βάση, ωστόσο ο Δήμος Νάξου και η Κοινωφελής Επιχείρηση θα συνδράμουν,  με ένα μόνιμο υπάλληλο που θα αναλάβει την προετοιμασία και παρασκευή του συσσιτίου. Υπολογίζεται ότι σε ημερήσια βάση θα διανέμονται 40 περίπου μερίδες.
   Ωστόσο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου, οι οποίοι θεωρούν ότι η διανομή των συσσιτίων και η συγκέντρωση οικονομικών μεταναστών που θα έρθουν για να προμηθευτούν φαγητό θα υποβαθμίσουν την περιοχή, ειδικά τους θερινούς μήνες, όπου είναι πόλος έλξης των επισκεπτών του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν καταγγελίες στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα της Νάξου, τόσο για τις επισκευές που έγιναν στο χώρο που θα παρασκευάζονται τα γεύματα, όσο και για την αδειοδότηση του συσσιτίου.
   Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, «δεν διαπράττεται κανένα αδίκημα με τη διανομή του συσσιτίου, όμως υπάρχει μια μειοψηφία που ενοχλήθηκαν, επειδή είναι γείτονες…»
   Η Μητρόπολη Παροναξίας παρέχει συσσίτιο και στους απόρους της Πάρου, όπου έχει παρατηρηθεί ότι από τους 40 περίπου ωφελουμένους, μόλις 8 άτομα είναι οικονομικοί μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: