Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Άλσος Βείκου: Κινητοποίηση για την αποτροπή κατεδάφισης των εγκαταστάσεων

   Την παρέμβαση προς κάθε κατεύθυνση και τη δημοσιοποίηση του θέματος κατεδάφισης των κτισμάτων στο Άλσος Βείκου αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του Γαλατσίου, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατεδάφισής τους, σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών και της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
   Μετά την κατασκευή των εν λόγω εγκαταστάσεων, το 1994 η περιοχή στη Θέση Ομορφοκκλησιά –Τουρκοβούνια συνολικής έκτασης 935,483 στρεμμάτων κηρύχθηκε αναδασωτέα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η έκταση των 217,350 στρεμμάτων του Άλσους Βέϊκου. Έτσι, σήμερα οι εγκαταστάσεις αυτές εμφανίζονται ως κατασκευασμένες εντός δασικής αναδασωτέας εκτάσεως και με βάση την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα πρέπει να κατεδαφιστούν..

   Το Άλσος αυτό έχει χαρακτηριστεί Υπερτοπικός Πόλος αναψυχής και περιέχει πολλαπλές αθλητικές εγκαταστάσεις και βοηθητικά κτίρια (γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, κολυμβητήρια, παιδικές χαρές, αποδυτήρια, ιατρείο κλπ) τα οποία κατασκευάστηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με δικές τους τεχνικές μελέτες και ιδίως με δική τους χρηματοδότηση την δεκαετία του 1980.

Δεν υπάρχουν σχόλια: