Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονική πληροφόρηση στο Λιμάνι

Την εγκατάσταση ενός σταθμού Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης στο Λιμάνι πρότεινε ο Σύλλογος Ξενοδόχων στο Λιμενικό Ταμείο Νάξου. Ο σταθμός αυτός θα περιλαμβάνει τέσσερις οθόνες αφής, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερωθεί για τα αξιοθέατα, τα μνημεία, τις υπηρεσίες και να βρίσκει στοιχεία για τη διαμονή, τη διασκέδαση, τις αγορές κ.α.. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα, όταν ο επισκέπτης επιλέξει ένα ξενοδοχείο να μπορεί να συνδεθεί τηλεφωνικά με τη υποδοχή του. Παράλληλα, πάνω από της οθόνη αφής θα βρίσκεται μια άλλη οθόνη, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης που αναμένει στη σειρά  να παρακολουθεί την ηλεκτρονική περιήγηση.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων, βασικό πλεονέκτημα του σταθμού είναι η απουσία υπαλλήλου ή εκπροσώπων των επιχειρηματιών, ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στο παρελθόν.
Η πρόταση αυτή βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των συζητήσεων μεταξύ Ξενοδόχων και Λιμενικού Ταμείου, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο προμήθειας του συστήματος από το Δ.Λ.Τ.. Το Λιμεναρχείο Νάξου πάντως έχει δώσει ήδη τη συγκατάθεσή του για την τοποθέτηση του σταθμού στο λιμάνι, κοντά στο χώρο αναμονής των  ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: