Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Οι Ναξιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αιμοδοσίας

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νάξο, στην οποία συγκεντρώθηκαν 254 μονάδες αίματος. Πιο συγκεκριμένα, στη Χώρα συγκεντρώθηκαν 109 φιάλες, στις Τρίποδες 37, στο Αγερσανί 53 και στις Μέλανες 55 φιάλες.  
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική, όμως οι ιώσεις, που ταλαιπωρούν αυτήν την εποχή, συνέβαλαν στο μειωμένο αριθμό αιμοληψιών, σε σχέση με την προσέλευση.
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με συνεργασία τεσσάρων πολιτιστικών συλλόγων, της χορευτικής ομάδας Κορωνοχωρίου-Μύλλων «Παναγία η Φλεριότισσα», του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας», του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγυ Νέων Τριπόδων και του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Αγερσανίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Στήριξης του Κέντρου Υγείας.
Σύμφωνα με την επισκέπτρια Υγείας του νοσοκομείου Νίκαιας Ελισσάβετ Ψυχάρη, η οποία ενημέρωσε τους Ναξιώτες για την αιμοδοσία, «το 6% του πληθυσμού της χώρας μας πρέπει να αιμοδοτεί τακτικά ώστε να υπάρχει πάντα διαθέσιμο αίμα, ασφαλές για όποιον το χρειάζεται. Έτσι θα πάψουν οι εποχιακές ελλείψεις αίματος που τόσο μαστίζουν  - ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες -  τη χώρα και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: